Gertie Blaauwendraad

Wie ben je? 
Ik ben een geboren en getogen Gouwenaar. Alleen tijdens mijn studententijd heb ik buiten Gouda gewoond. Samen met mijn twee dochters en vriend woon ik aan de rand van Gouda, vlakbij de Reeuwijkse Plassen. Daar genieten we erg van. Ook de binnenstad vinden we mooi en gezellig.

Wat doe je?
In mijn vrije tijd sport ik graag buiten en vind ik het heerlijk om binnen met mijn dochters spelletjes te doen, te lezen of film te kijken. In mijn werkzame leven werk ik bij een adviesbureau. Ik heb een achtergrond in onderwijs, organisatie-antropologie en religiewetenschappen.

Waarom de G1000?
De afgelopen jaren heb ik heel veel mensen in Nederland gevraagd wanneer zij zichzelf een goede burger vonden, in het kader van mijn promotieonderzoek. Daar kwamen mooie antwoorden op. Een antwoord wat vaak terug kwam in verschillende toonaarden, was dat je burgerschap alleen samen in kunt vullen. De G1000 is een manier om met elkaar te zoeken naar goed burgerschap om een mooie en rechtvaardige samenleving te realiseren, voor anderen en jezelf. Een G1000 in Gouda is voor mij een droom die uitkomt. Met elkaar in gesprek gaan om Gouda mooi te houden of zelf mooier te maken.