Hedwig Schipperheijn

Wie ben je?
Ik ben deelnemer in de betekeniseconomie waar waardecreatie centraal staat. Ben een social enterprise aan het opzetten genaamd Ulrika wat haar hoofdkwartier gaat vinden in noord-west Spanje. Ik hecht waarde aan het stimuleren van sociale cohesie en het optimaliseren van onze ecologie. Duurzaam denken en doen, dus. Solidair zijn met mijn medemens en mijn innerlijke kracht tot uiting brengen zodat ik betekenisvolle dingen kan realiseren, staan ook centraal.

Wat doe je?
Ik werk als filmmaker en fotograaf (iOPENER) en dronepiloot (Hawk Lady). Dit geeft mij de kans beeldend verhalen te vertellen van bevlogen mensen en betekenisvolle initiatieven. Samen geven we het verhaal vleugels en creëren we de mogelijkheid mensen te raken die we anders nooit hadden kunnen bereiken. Daar gaat mijn hart van bruisen.

Waarom de G1000?
Ik ben niet van de politiek. De G1000 is een burgerinitiatief dat van de grond op naar boven werkt. Dat spreekt mij aan. Het doet me denken aan Regionomie, waar Groeien met de Kracht van Verbinding centraal staat. Verbinden doe je door contact met elkaar te maken. Maar waar begin je? Wat is het proces van ontastbaar en onzichtbaar naar een tastbare en groeiende-verbindende kracht? De G1000 biedt een platform om daarmee aan de slag te gaan en lokale oplossingen aan te dragen zodat deze op gemeentelijk niveau geïmplementeerd kunnen worden. Zeker de moeite van het pionieren waard.