Marloes van der Klauw

Wie ben je? 
Ik ben een doener, nieuwsgierig, en een tikkeltje eigenwijs. Ik hou van op blote voeten lopen, Tony’s Chocelonely Framboos Knetter, avontuur en mijn drie knappe mannen. Geboren in de regio, maar opgegroeid in het noorden. In 2010 min of meer toevallig in Gouda komen wonen, maar stukje bij beetje me hier echt thuis gaan voelen. Favoriete plekjes in Gouda: de Jeruzalemkapel (vanwege ons ja-woord) en de appeltaart van Central.

Wat doe je? 
Het liefst vier ik het leven met mijn man en twee zoons van 1 en 3 jaar. Maar ik laat ze ook graag achter voor mijn werk bij TNO als onderzoeker en adviseur Gezond Leven. Met mijn achtergrond in sociale psychologie en transitiemanagement begeleid ik partijen bij nieuwe manieren van samenwerken met als doel het maatschappelijk welzijn een beetje beter, mooier en slimmer te maken. Een van mijn recente projecten was met de sociaal makelaars in Gouda. Op de fiets naar mijn werk :)

Waarom de G1000? 
De G1000 boeit mij omdat het een andere manier van denken, praten en beslissen is. Challenging the status quo. Ik geloof erin dat we tot beter begrip, creatievere ideeën en meer verbinding komen als we met elkaar in Gouda als inwoners en buren praten over wat ons écht bezig houdt. Ik vind het een uitdaging om ervoor te zorgen dat we de diversiteit die Gouda rijk is, straks daadwerkelijk om 1 tafel hebben zitten tijdens de burgertop. Pas dán ontstaan er plannen die recht doen aan de identiteit van Gouda.