Monica Maassen

Wie ben ik? 
Ik ben een wereldburger die daarnaast graag lokaal actief is Ruim 25 jaar geleden, na de geboorte van mijn oudste, heb ik Amsterdam ingeruild voor Gouda. Mijn drie kinderen hebben Gouda ondertussen al weer verlaten, maar ik voel me hier thuis en heb besloten te blijven. Op ons “landje” in de Reeuwijkse plassen kom ik helemaal tot rust.

Wat doe je? 
Ik werk voor Oxfam die zich inzet voor een eerlijke wereld, zonder armoede. Jarenlang ben ik verantwoordelijk geweest voor Oxfam Novib’s programma’s in West en later Zuidelijk Afrika. De laatste jaren ben ik verantwoordelijk voor organisatie verandering en organisatie cultuur. Hoe kunnen we beter samenwerken en de organisatie aanpassen aan de snel veranderende wereld. In Gouda ben ik nu actief bij het Ontmoetingscafe de Vrijheid op vrijdagochtend in de Chocoladefabriek, bestuurslid van het Gouds Metaheerhuis en vrijwilliger bij Goudasfalt.

Waarom de G1000?
Democratie is een kostbaar goed. Maar ik zie dat het huidig system van verkiezingen en politieke partijen zijn beperkingen heeft en verandering behoeft. Weinig mensen zijn nog lid van politieke partijen. Mensen weten steeds minder op wie ze moeten stemmen (zwevende kiezers) en vertrouwen in politiek is laag. Geinspireerd door David Van Reybroucks boek Tegen Verkiezingen, wil ik graag kijken wat we kunnen doen om bewoners van Gouda actief te betrekken bij de ontwikkeling van de stad. Ik geloof in de kracht van mensen en de G1000 lijkt een interessante aanvulling die uitgaat van de kracht en wijsheid van (1000) mensen.