Peter Lechner

Wie ben je? 
Mijn naam is Peter Lechner. Mijzelf in een woord omschreven; eigen(wijs)aardig. Ik ben eigen, wijs en aardig, maar zeker ook en vooral eigenwijs en eigenaardig. Feitelijkheden, 20 jaar getogen in Maastricht waar een deel van wie ik ben zeker is gevormd, via omzwervingen uiteindelijk in 1999 terecht gekomen in Gouda waar ik nog altijd, samen met mijn geliefde Lotte, in het centrum woon. Ik ben niet bovenmatig slim / intellectueel en onthoud bijna niets, doe veel op gevoel en heb, zoals anderen zeggen, goed leren luisteren. Dit maakt het voor mij mogelijk om andermans ideeën, kennis en ervaringen te combineren en gebruiken.

Wat doe je? 
Met een grote glimlach zeg ik altijd “zo min mogelijk, want dat is het beste voor iedereen”. Maar in de praktijk komt daar door nieuwsgierigheid en het gegeven dat ik mij bewust ben dat niets doen verspilling is, weinig van terecht. Feitelijk, zelfstandig ondernemer (1x), bestuurder (3x), linker-handen uit de mouwen steker (waar ik gelegenheid heb), samenvattend, een genieter van het leven (volop).

Waarom de G1000? 
Ik voel dat democratie iets moois is omdat het in essentie uitgaat van gelijkwaardigheid en samen. Ik ervaar echter dat het huidige democratische systeem niet meer passend is en heb de keuze gemaakt om niet tegen het huidige systeem te vechten maar om mij in te zetten om het democratisch systeem te verbeteren, beter passend te maken voor de toekomst. Volgens mij is de G1000 een mooie stap in die richting.