Peterpaul Kloosterman

Wie ben je? 
Ik ben een dromer én een doener. Hagenees van geboorte, Rotterdams van tongval maar Gouwenaar van gevoel. Sinds 2000 woon ik met mijn geliefde en drie kinderen in de mooie binnenstad van Gouda.

Wat doe je? 
Sinds 1989 werk ik als zelfstandig grafisch ontwerper. Letters zijn mijn passie. Typografie is beeldbepalend in mijn meeste ontwerpen, die sober en functioneel zijn. Ik ben mede-oprichter van de Drukkerswerkplaats Gouda waar we samen met kunstenaars en ambachtslieden bibliofiele uitgaven in hoogdruk maken. Daarnaast ben ik stadmaker en mede-oprichter van Gouda Bruist, een netwerk van actieve burgers. Ik fungeer als de altijd enthousiaste en volhardende aanjager en verbinder, die zorgt dat dromen werkelijkheid worden.

Waarom de G1000?
Ik geloof in de kracht van burgers die hun kennis en expertise rechtstreeks kunnen inzetten in het nog mooier maken van Gouda. Al jaren loop ik met plan rond om ook een keer een G1000 te organiseren in Gouda. En nu is er deze mooie enthousiaste groep inwoners die dit gezamenlijk willen oppakken!